17:26
04.03.2024

Аудитори подали на Садового до суду, залучивши НАБУ

Команда суспільно-інформаційного проекту «Аудит Львова» вже декілька місяців проводила й надалі продовжує проводити розслідування та аналіз корупційних схем, які вже багато років існують у Львівській міській раді.

Зокрема команда, а це – юристи, аудитори, та економісти, перевірили значну частину рішень, наказів, розпоряджень та інших документів Львівської міськради, і прийшла до висновку, що впродовж 18-ти років влада Львова і її очільник Андрій Садовий свідомо здійснювали порушення законодавства та інших регуляторних документів з метою незаконного збагачення.

“Як я вже зазначав, ця діяльність мала свідомий і зловмисний характер. За час нашої аудиторської перевірки вже зібрана значна доказова база”, – зазначив Андрій Петришин, Голова ГО «Народне антикорупційне Бюро».

4 березня 2024 року «Аудит Львова», в особі Петришина, подав адмінпозов до суду на Андрія Садового та виконавчий комітет Львівської міської ради з вимогою скасувати рішення виконавчого комітету, яким для львів’ян підняли ціни на транспорт з 15 до 20 гривень за один проїзд.

“Бо, приймаючи це рішення, виконком не лише не обґрунтував підняття цін на транспорт, але й грубо порушив низку законів. А оскільки зловживання Андрія Садового, виконавчого комітету і підпорядкованих Садовому структур у цій справі мають всі ознаки кримінального злочину, то до процесу залучено Національне антикорупційне бюро України“, – поділився Петришин.

Також він висловив подяку львів’янам, котрі проявили свою громадянську свідомість та активно продовжують надавати інформацію про корупцію у стінах львівської Ратуші.

“Боротьба з корупцією і корупціонерами завжди має мати логічне завершення – вирок суду. Місце корупціонера в тюрмі”, – підсумував Петришин.

Нагадаємо, раніше Голова ГО «Народне антикорупційне Бюро» з’ясував, що, починаючи з 2015 року до початку 2024 року, голова міста Львова Андрій Садовий щомісячно отримував премії, надбавки та матеріальні допомоги незаконно.

Довідково:

Андрій Петришин – львів’янин, знаний в Україні адвокат і правозахисник, активний учасник Революції гідності та громадський діяч. ГО “Народне Антикорупційне Бюро” розпочало свою діяльність у 2018-му році з питань захисту прав мешканців Львова у питанні недопущення будівництва сміттєпереробного заводу у житлових кварталах міста, повернення у комунальну власність незаконно відчужених ділянок та інше.

 

Коментарі