09:08
01.06.2022

Байден пояснив, на що Америка піде в Україні

США виділить мільярди доларів фінансової допомоги

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати нададуть Україні більш досконалі ракетні системи та боєприпаси.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст Остап Яриш, який від 2019 року живе у Вашингтоні (США) та працює в українській редакції “Голосу Америки”, пишуть “Львівські новини”.

Джо Байден опублікував колонку на The New York Times із заголовком “Що Америка буде і що не буде робити в Україні”.

Остап Яриш прочитав цю колонку та виділив основні акценти.

Джо Байден оголосив, що вирішив надати Україні просунуті ракетні системи і боприпаси – “які дозволять точніше вражати цілі на полі бою в Україні”. Але додав, що США не заохочують Україну наносити удари за межами її кордонів.

Далі – поставки зброї до України продовжаться. Включно з артилерією, ракетними системами, гелікоптерами, Джавелінами, Стінгерами, дронами, радарами та боєприпасами.

Крім цього, Україна отримає мільярди доларів фінансової допомоги, яку затвердив Конгрес.

“Джо Байден підкреслив, що принцип “Нічого про Україну без України” залишається в силі, і що він не буде закликати Київ – приватно чи публічно – йти на жодні територіальні поступки Росії. Водночас США продовжуватимуть працювати з союзниками та партнерами щодо санкційного тиску на Кремль, а також щодо зменшення їхньої енергетичної залежності від Росії”, – зазначив Яриш.

Америка буде і далі підсилювати східний фланг НАТО – але при цьому США не бажають війни між НАТО та Росією. Тому Сполучені Штати не будуть прямо втручатись у війну – ні надсилаючи свої війська в Україну, ні атакуючи російські сили.

“Станом на зараз в Білому домі не бачать ознак того, що Росія має намір застосувати ядерну зброю в Україні. Однак як підкреслив Джо Байден, будь-яке застосування такої зброї, будь-якою мірою буде “абсолютно неприйнятним і матиме серйозні наслідки”.

Якщо коротко, то ось так. Від себе додам, що оголошення нового пакету військової допомоги від Білого дому очікується пізніше в середу. За повідомленнями, він має бути на суму $700 млн”, – підсумував Яриш

Читачам також цікаво:

Коментарі