18:07
21.02.2021

Без кашлю, але з пневмонією: історія повторного зараження коронавірусом

У багатьох пацієнтів Covid-19 став причиною ускладнень у роботі різних органів і систем

Львів’янка Світлана Хитрова, яка зараз лікується у 6-му відділення Львівської обласної інфекційної лікарні із двобічною пневмонією та коронавірусом, розповідає, як захворіла вдруге.

Про це повідомляє “Твоє місто”, пишуть “Львівські новини”.

Жінка розповідає, що довгий час на коронавірус не хворіла, хоча від структури, у якій працює, розвозили найбільш враженими короновірусом областями обладнання для лікарень, захист для медперсоналу. Не захворіла вона й тоді, коли півдня провела в автомобілі з водієм, якому підтвердили ковід.

Проте, у жовтні хвороба таки “догнала”. Тоді все пройшло легко і без ускладнень. У січні захворіла мама Світлани Хитрової. Через проблеми з кровопостачанням її довелося покласти в лікарню. А згодом і Світлана захворіла вдруге.

“Маму довелося госпіталізувати. Слідом за нею – мене. Хоч я була впевнена, що мене ця історія знову оминула легко. Ні, двобічна пневмонія. Ані кашлю, ані задишки, з сатурацією 97”, – розповідає львів’янка.

Недуга вкрай підступна, каже вона, бо у багатьох випадках не помітна одразу.

 “Ви можете пурхати метеликами і одночасно згорати. Не відчуваючи біди. 6 відділення Львівської обласної інфекційної лікарні – щоб ви розуміли, у 90 % тутешніх пацієнтів кашлю немає. Але є вражені легені”, – пише вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Жінка розповідає, що у її матері Covid-19 спровокував жахливі марення, нині жінка не може рухатись, ймовірно хвороба вплинула на роботу головного мозку.

І додає, що з-поміж пацієнтів, з якими зараз спілкується у лікарні, у багатьох Covid -19 став причиною ускладнень у роботі різних органів і систем.

“У когось злітає печінка, у когось – нирки. У когось з’являється цукровий діабет, летить лімфатична система, тощо. Не намагаюся вас лякати чи сіяти паніку. Пишу з лікарні, де все це відбувається навколо, зараз. І палати відділення заповнені. Тут різні люди, ані віку, ані статусу Covid-19 не вирізняє, йому байдуже. Упевнена, що кожен з тих, хто тут є, вірив, що це може статися з кимось, але не з нами”, – каже вона.

Коментарі