09:00
02.08.2022

Бійці львівської 80-ї бригади заявили про бажання служити під ім’ям Романа Шухевича

Відповідне звернення до командування вже підготували

Військовослужбовці вже почали збирати підписи.

Про це інформує “Діло” з посиланням  на Facebook-сторінку повідомив бійця 80-ї бригади Ігоря Фльорка.

“Товариство! Користуючись невеличким тижневим перепочинком ми з іншими бійцями 80-ї окремої десантно-штурмової бригади різних підрозділів запустили ініціативу щодо присвоєння нашій бригаді ім’я генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича”, — йдеться в дописі військового.

Боєць зазначив, що відповідне звернення до командування вже підготували. Зараз бійці бригади в перервах між боями збирають підписи.

“Така наша ініціатива має чітке підгрунтя. Роман Шухевич – це єдиний військовий діяч такого рівня в українській історії, який є уродженцем міста Львова. Бригада є львівською. Ворог той самий. Звитяги нашої бригади (починаючи з 2014 року) є достатніми, щоб вона могла претендувати на таку честь носити ім’я одного із найуспішніших українських полководців, який був особистим ворогом сталіна і наводив жах на всі підрозділи НКВС на українських теренах”, — додав Ігор Фльорко.

Захисник України зазначив, що більш ніж ймовірно Командування 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, яке вже знає про цю ініціативу, та Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України підуть на зустріч бійцям.

“І скоро ми будем мати за честь захищати Україну у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ім. генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича”, — резюмував Ігор Фльорко.

Читачам також цікаво:

Коментарі