17:22
27.10.2021

Більшість львів’ян беруть новини з Інтернету: дані соціологічного опитування

Опитування проводила соціологічна група “Рейтинг”

Сьогодні, 27 жовтня, соціологічна група “Рейтинг” опублікувала дані щодо того, які джерела отримання інформації у львів’ян.

Про це повідомляється в пресрелізі на сайті “Рейтинга”, пишуть “Львівські новини”.

Згідно з результатами опитування, основними джерелами отримання інформації про події в Україні для львів’ян є соціальні мережі (63%), новинні інтернет-сайти (57%) та телебачення (46%). З груп і каналів у месенджерах отримують новини 17%, від родичів та знайомих – 16%, з радіо – 13%, з преси – 6%. Інтернет ресурси (соцмережі та сайти) як джерела інформації частіше використовують молодші опитані, телебачення – старші.

Майже 80% опитаних львів’ян щодня користуються Інтернетом. Лише 11% – не використовують його взагалі (переважно найстарше населення). Лідером серед соціальних мереж є Facebook (61%). Відвідують Youtube – 53%, Instagram – 35%, Tik-Tok – 10%. Якщо Youtube та Facebook мають доволі велику аудиторію серед представників старшого покоління (близько 40%), то Instagram та TikTok – серед наймолодших.

Опитання проводили серед повнолітніх мешканців Львова від 1 до 11 жовтня. 1200 респондентів давали відповідь на питання у форматі віч-на-віч, тому дані — репрезентативні (похибка в медах 2.8%).

Читачам також цікаво:

Коментарі