12:53
02.04.2021

Біля Львова планують облаштувати найбільший розважальний парк у Східній Європі

Територію колишньої військової частини у Брюховичах планують перетворити на велику рекреаційну зону

Незабаром у Львові оголосять архітектурний конкурс на облаштування території колишньої військової частини у Брюховичах.

Про це пише Твоє Місто, повідомляють Львівські новини.

Територію колишньої військової частини у Брюховичах планують перетворити на велику рекреаційну зону із дитячим парком розваг та масштабними спортивними спорудами. Сьогодні на засіданні виконавчого комітету погодили план розвитку території військової частини. Мова йде про колишній 731-й артилерійський склад, військове містечко № 160 у Брюховичах.

“Нині на цій території сформувалось унікальне природне середовище – є прекрасні дерева, рельєф цікавий. Пропонуємо оголосити архітектурний конкурс, для того аби сформувати візію розвитку території, враховуючи її близькість до Львова. На ділянці пропонуємо сформувати простори дозвілля для сімейного відпочинку, рекреаційні зони. Також передбачити спортивні функції, які потрібні для статусу Львова як спортивної столиці”, – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Міський голова Андрій Садовий додав, що на території військової частини у Брюховичах планують збудувати найбільший у Східній Європі дитячий парк розваг, а також спортивні споруди. Для фінансування місто готове випускати міські облігації.

“Ми говоримо про локацію, на якій можна вибудувати один із найбільших дитячих розважальних парків у Східній Європі, а також спортивні будівлі, які дадуть можливість Львову претендувати на проведення чемпіонатів світу, Європи, змагань Олімпійських ігор. Ми навіть готові під цей парк розваг частково випускати міські облігації. І увійти у партнерство з тими, хто готовий долучитися до розвитку”, – зазначив він.

Незабаром місто оголосить архітектурний конкурс на облаштування території. Головному архітектору міста доручили встановити достойний розмір премій для переможців, аби залучити до конкурсу найкращих фахівців.

Додамо, що про амбіції збудувати поблизу Львова щось на зразок Europa Park в Німеччині міський голова заявляв у липні 2020 року, напередодні виборів міського голови.

Також читайте:

Коментарі