10:19
12.12.2022

Благодійна організація Шона Пенна спрямує понад 1 млн доларів на допомогу Львівщині (ФОТО)

Кошти будуть скеровані на допомогу переселенцям, які вимушено покинули свої домівки

Вчора, 11 грудня, очільник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з представниками благодійної організації «CORE Response» Шона Пенна. 

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, пишуть Львівські новини.

” Ми потребуємо фінансової допомоги, аби відкрити і облаштувати нові заклади, де можна буде розмістити людей старшого віку, з інвалідністю та дітей-сиріт, які практично щодня прибувають у нашу область евакуаційними потягами. Станом на сьогодні усі соціальні заклади Львівщини переповнені”, – зазначив Козицький.

До слова, з обласного бюджету виділили кошти на ремонти гуртожитків, де тривалий час зможуть жити вимушені переселенці, а після закінчення війни ці приміщення служитимуть потребам громад.Однак цих коштів не достатньо, аби відремонтувати житло для всіх, хто його потребує. Крім того, потрібно  облаштувати приміщення базовими меблями і побутовою технікою.

“Потребуємо техніки, яка в разі нових атак ворога допоможе забезпечити тепло і зв‘язок у прихистках та Пунктах Незламності.

Як серед тих, хто переїхав у нашу область, так і серед місцевих жителів зростає запит на психологічну допомогу. Фахівців, які можуть її надати, – недостатньо. Тому пропонуємо спільно організувати навчання, після яких психологи зможуть консультувати людей на базі консультативно-координаційних центрів, які з ініціативи Львівської ОВА працюють у кожному районі нашої області. У таких центрах безкоштовно допомагають усім, хто опинився у складних життєвих обставинах. Щоб дізнатися адресу ККЦ у вашому районі, телефонуйте на Гарячу лінію області: 112” , – додав очільник області.

Представники «CORE Response» зазначили, що візьмуть до уваги усі запити Львівської ОВА, аби ефективно розподілити свої можливості та ресурси на підтримку області у 2023 році.

Максим Козицький зустрівся з Шоном Пенном ще на початку повномасштабної війни. Актор приїхав в Україну, щоб побачити ситуацію на власні очі.

Фото: Максим Козицький

За результатом зустрічі його благодійна організація «CORE Response» почала забезпечувати прихистки ВПО, в тому числі Головний залізничний вокзал у Львові, гуманітарною допомогою у вигляді продовольчих товарів. Загальна вартість проєктів, які «CORE Response» профінансує на Львівщині впродовж цього і наступного років, становить понад 1 мільйон доларів.

Це зокрема: фінансова допомога сім’ям ВПО для оренди житла; вдосконалення системи опалення притулку для ВПО на базі Львівської політехніки; заміна вікон та дверей у школах, санаторіях, геріатричних пансіонатах, де проживають вимушені переселенці.

Читачам також цікаво:

Коментарі