14:33
06.07.2023

Блогеру Шарію повідомлено про ще одну підозру у держзраді

Пропагандистському блогеру Анатолію Шарію повідомили про підозру у державній зраді за роботу на російську пропаганду в Іспанії.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора, пишуть Львівські новини.

Слідство встановило, що підозрюваний є керівник забороненої в Україні політичної партії, а також власник однойменного Youtube-каналу.

Анатолій Шарій з 2019 року проживає в Іспанії, де влаштовує піар-акції, створює та поширює антиукраїнські політично заангажовані тенденційні сюжети. У 2022 році підозрюваний увійшов у змову з ексначальником поліції Вінницької області Антоном Шевцовим, який працює на ФСБ РФ. Стосовно нього розпочате окреме кримінальне провадження.

«Спільники розробили медіапроєкт для дискредитації України та Збройних Сил. Цей проєкт передали куратору з Росії для пошуку та фільмування допитів українських військовополонених. Далі ці відео мали використовувати для монтажу антиукраїнських тенденційних матеріалів та розповсюджувати їх в інтернет-мережі. Протиправний зміст інформаційного продукту підтвердила судова лінгвістична експертиза», – зазначили в Офісі генпрокурора.

Блогеру повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

Читачам також цікаво:

Коментарі