11:42
07.07.2022

Борис Джонсон сьогодні подасть у відставку — BBC

У британському уряді масово почали звільнятися посадовці

В четвер, 7 липняБорис Джонсон подасть у відставку з посади лідера Консервативної партії та залишиться прем’єр-міністром Великобританії до осені.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє ВВС, пишуть “Львівські новини”.

Планується, що лідерська гонка Консервативної партії відбудеться цього літа, і новий прем’єр-міністр буде призначений до конференції Торі в жовтні.

Починаючи з вівторка, 5 липня низка британських міністрів подала у відставку. Станом на 20:00, середи, 6 липня, за Києвом, у відставку подали щонайменше 36 міністрів та їхніх помічників.

Так званий комітет 1922 сказав, що не змінюватиме правила для того, щоб ініціювати повторний вотум недовіри прем’єру. Натомість у понеділок буде обрано нового голову комітету, який може вирішити змінити правила,

Борис Джонсон сказав, що не вбачає причин для призначення дострокових парламентських виборів. Прем’єр заявляв, що не збирається йти у відставку, незважаючи на заклики деяких міністрів.

Джонсон також заявив, що у Консервативній партії «багато талантів», маючи на увазі, що членам уряду, що пішли у відставку, можна знайти заміну.

Читачам також цікаво:

Коментарі