16:41
03.05.2022

Борис Джонсон виступив перед ВРУ: деталі

Промову у парламенті особисто слухав Володимир Зеленський

Сьогодні, 3 травня, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виступив з онлайн-промовою у Верховній раді України.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “НВ”, пишуть “Львівські новини”.

Він став першим світовим лідером, який звернувся у такому форматі до українських депутатів від початку російського вторгнення в Україну.

Борис Джонсон у сьогоднішній промові заявив про новий пакет оборонної військової допомоги Україні від уряду Великої Британії на суму 300 млн фунтів стерлінгів. Частина обладнання вирушить в Україну вже найближчими тижнями. До нового пакету входитимуть:

  • засоби радіоелектронної боротьби,
  • протибатарейна радіолокаційна система,
  • генератори перешкод GPS,
  • тисячі приладів нічного бачення,
  • спеціальні системи для важких вантажів, призначені для логістичної підтримки українських сил;
  • партія новихспеціалізованих автомобілів Toyota Landcruisers для захисту цивільних осіб на сході України та евакуації мирних жителів із прифронтових районів — у відповідь на запит українського уряду.

Промову Джонсона у парламенті разом з депутатами особисто слухав президент України Володимир Зеленський, який після цього подякував прем’єру Британії в окремій промові з трибуни Ради.

“Протягом найближчих тижнів ми надішлемо вам Brimstone – це протикорабельні ракети, ракетні системи, а також панцирні машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій і небезпечних ділянок, щоб захищати тих, хто відповідальний за критичну інфраструктуру”, – сказав Джонсон.

Він також наголосив, що Британія посилює та прискорює допомогу Україні, “працюючи з більш ніж десятком країн”.

“Ukraine will win! Україна переможе! Thanks! God save the Queen!” — такими словами Джонсон завершив своє звернення до парламенту України.

Читачам також цікаво:

Коментарі