16:04
24.02.2022

Бої продовжуються по всій лінії зіткнення – ЗСУ

Прориву окупантів не допущено

У Сухопутних військах Збройних сил України заявляють, що станом на 15.00 продовжуються бої по всій лінії зіткнення, прориву не допущено.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗСУ, пишуть “Львівські новини”.

“Станом на 15.00 продовжуються бої по всій лінії зіткнення. Прориву не допущено. Зараз в районі населеного пункту Піщевик йдуть запеклі бої”, – мовиться у дописі.

Наголошується, що російські окупаційні війська намагалися прорвати оборону, застосувавши 16 танків.

“Військовослужбовці Об’єднаних сил використали ПТРК NLAW. Знищено три танки ворога”, – додали у ЗСУ.

Російська військова техніка у Чернігівській області була зупинена. В Сумській та Харківській областях ворог просунувся до 10-20 км та був зупинений ЗС. Зокрема війська РФ підійшли впритул до м. Харків та понесли втрати. Військовослужбовці Нацгвардії знищили чотири російські танки на об’їзній дорозі під Харковом.

Маріуполь обстрілюють РСЗО з ОРДЛО, але поки що без спробу заходу російських військ, в тому числі десанту. Разом з тим можлива робота диверсійних груп.

Здійснюються спроби атакувати вертольотами військову інфраструктуру на півночі від Києва та у Гостомелі.

Острів Зміїний був атакований РФ, атаку відбито (13.00).

Відмічається робота диверсійно-розвідувальних груп у Бесарабському операційному районі та у Чорноморській операційній зоні.

Рух військ РФ з Криму здійснюється у напрямках Мелітополя та Херсона до рубежів оборони ЗС України. Помічено повітряний десант (вертольоти) біля Херсону.

За наявною інформацією є втрати (близько 40) та поранені серед прикордонників та військовослужбовців ЗС України.

Пошкоджено як об’єкти військової інфраструктури так і цивільної, в тому числі багатоповерхові будинки (Чугуїв).

Очікується підтвердження щодо захоплення ворогом н.п. Щастя, луганської області. Російські війська не дають створити зелений коридор для вивезення дітей та жінок із захоплених територій.

Головними завданнями поточного етапу вторгнення військ РФ можуть бути захоплення Києва та всієї Херсонської області і Маріуполя. Одночасно російські війська намагаються створити паніку з метою капітуляції України.

Ворог втратив 7 літаків, 4 вертольоти, більше 10 одиниць броньованої техніки та близько 100 особового складу. ЗСУ взяли в полон перших російських військових у зоні ООС.

 

Читачам також цікаво:

Коментарі