16:47
21.02.2021

Брили снігу пошкодили автомобіль: як отримати відшкодування

Для відшкодування потрібно точно зафіксувати місце пригоди

У Львові, на вул. Фредра, снігова брила впала з даху будинку та пошкодила автомобіль. Схожі випадки на цьому ж паркуванні сталися в понеділок. Тоді сніг впав на три автівки. Про алгоритм дій та відшкодування коштів  розповів адвокат Олег Мицик.

Про це повідомляє “Суспільне”, пишуть “Львівські новини”.

18 лютого Анна Сеник припаркувала автомобіль на платному паркуванні, що на вул. Фредра. Коли повернулась — побачила, що на “Ауді” впала снігова брила.

“Я щойно прийшла і побачила, що впав сніг з даху. Тут не було загороджено. Я припаркувалася, заплатила за парковку і пішла”, — каже Анна Сеник.

Сніг розтрощив заднє скло автомобіля та залишив вм’ятину на даху. Жінка зафіксувала все на камеру та повідомила про випадок в поліцію.

Аналогічні ситуації траплялися в понеділок, 15 лютого.Тоді маса снігу, яка впала з даху будинку, пошкодила одразу три автомобілі, припарковані на вулиці Фредра.

“Якщо із даху будинку падає сніг чи бурульки – за це відповідає балансоутримувач або власник будівлі”, –  каже адвокат Олег Мицик.

Адвокат радить не покидати місце події.

“Якщо у водія є КАСКО, треба викликати аварійного комісара для фіксації ушкодження, якщо ушкоджений автомобіль не застрахований по ризиках КАСКО, викликати 102, патрульну поліцію, які складуть огляд і зафіксують”, — розповідає адвокат.

Для відшкодування потрібно точно зафіксувати місце пригоди: робити фото та відео. Вже після цього відбувається експертиза, на базі якої можна звернутися до суду для стягнення грошей за заподіяну шкоду.

Коментарі