18:54
22.02.2022

“Будеш перебєжками ходити”, – експосадовець “Львіввугілля” погрожує активісту з Львівщини

Експосадовець почав погрожувати після публікації про розтрату понад 1,3 млн грн, у якій його підозрюють

Сьогодні, 22 лютого, на своїй Facebook-сторінці червоноградський активіст з ГО «Дорожній контроль Захід» Олександр Клімов повідомив, що після публікації викривальних матеріалів йому почав погрожувати колишній посадовець ДП “Львіввугілля”.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “Галінфо”, пишуть “Львівські новини”.

Після публікації на сайті “ДК.Захід Львів” викривального матеріалу, про розтрату понад 1.3 мільйони бюджетних коштів у яких підозрюють експосадовця Львіввугілля, йому телефоном почали погрожувати.

“Сьогодні мене дуже потішив Богдан Голінчак. Якщо хтось не знає, це наш місцевий комерсант, який займається вугіллям. Недавно в його житті був дуже цікавий період: він займав високу посаду в ДП «Львіввугілля», коли ним керували люди народного обранця.

Їхня пластинка грала недовго. За кілька місяців «успішної та плідної роботи» в інтересах держави всю їхню команду-бригаду виставили за двері.

Робота окремого персонажу була настільки ефективною, що правоохоронні органи його нагородили… кримінальною справою. Ми про це написали статтю, бо люди мають знати своїх героїв.

Реакція пана Голінчака не забарилась. Сьогодні в мою сторону прилетіло багато теплих слів”, – зокрема повідомив Олександр Клімов та опублікував запис телефонної розмови з абонентом, який підписаний як Bohdan Holinchak.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика !

Клімов також повідомив, що він подав заяву про погрози в Червоноградський районний відділ поліції та Львівську обласну прокуратуру.

В раніше опублікованому матеріалі зазначалося, що за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного із підрозділів державного підприємства «Львіввугілля» у розтраті бюджетних коштів в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у квітні 2021 року між ДП «Львіввугілля» та приватним підприємством було укладено тендерний договір на поставку гірничо-шахтного обладнання.  При цьому підозрюваний, діючи в порушенням умов договору, вчинив дії щодо оплати вказаної продукції без його фактичної доставки на підприємство.

Як наслідок, такими діями державі завдано збитків на загальну суму понад 1,3 млн грн, що підтверджується висновком судової економічної експертизи.

Наразі вживаються заходи спрямовані на встановлення інших причетних осіб.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на дослідження всіх обставин вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Видання “ДК Захід” зазначає, що за їх інформацією мова йде про Богдана Голінчака, який торік обіймав посаду в.о. директора з МТП, транспорту, тендерних закупівель і збуту продукції ДП “Львіввугілля”.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі