09:06
11.08.2022

Будинок вчених вимагають повернути громаді Львова

Загальна площа будівлі – понад 3200 кв. м

Керівник Галицької окружної прокуратури подав позов до Господарського суду Львівської області про витребування з незаконного володіння приміщення Будинку вчених.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Львівська прокуратура, пишуть Львівські новини.

“Як повідомив очільник прокуратури, встановлено, що всупереч чинному законодавству, вищезгадане приміщення знаходиться у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації. Фактично, будівля Будинку вчених використовується з метою отримання прибутку, що суперечить поняттю неприбуткової організації”, — йдеться у повідомленні.

Приміщення належало до обласної комунальної власності. Тобто правових підстав для прийняття розпорядження районною адміністрацією про його передачу у приватну власність не було.

“Таким чином, рішення про передачу майна прийнято з порушенням вимог Цивільного кодексу, Закону України “Про власність”, Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”, — зазначили у дописі.

Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні громаді вказаного нерухомого майна у центрі Львова загальною площею понад 3200 кв. м.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі