08:55
16.02.2022

Експерт з нацбезпеки розповів про відведення військ та визнання “Л/ДНР”

Юрій Михальчишин поділився думкою стосовно заяви Міноборони РФ

Вчора, 15 лютого, в Мінобороні країни-агресора повідомили, що відводять деякі війська — солдати та техніка повертаються на свої бази. Йдеться про підрозділи Південного (охоплює окупований Крим ) і Західного (межує із північними областями України) військових округів. Відвід пояснюють початком завершення навчань.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Юрій Михальчишин, експерт з національної безпеки та оборони, розповів журналістам Львівських новин, що саме відбувається на кордоні та, що це означатиме для нашої держави, оскільки останні місяці через скупчення російських військ на кордонах західні лідери заявляли про можливе вторгнення Росії в Україну. А американські ЗМІ, посилаючись на дані розвідки, вказували, що напад може статись 15 чи 16 лютого.

“Росія декларує відведення військ, а це не означає, що воно відповідає дійсності. Тому що заяви про проведення навчань чи їхнє успішне завершення є також елементом інформаційної війни та бойової пропаганди”, – розповів Михальчишин.

Чи справді російські війська повертаються у місця постійної дислокації можна стверджувати лише, спираючись на дані вітчизняної розвідки і на дані партнерських спецслужб із застосуванням технологій супутникових знімків, радіоелектронної розвідки та інших технічних засобів.

Також Михальчишин додав, що першим кроком до визнання псевдосуб’єктності недореспублік “Л/ДНР” – це “крок до поховання де-факто давно мертвого де-юре Мінського процесу”:

“Це абсолютно логічно. Я би сказав, що в цьому є навіть певна перспектива, яка виводить Україну з цього тупикового становища, в якому ми опинилися за останні 8 років. Це однозначно визнання Росії стороною конфлікту і це кінець міфології про так звану громадянську війну в Україні.”

На фото Юрій Михальчишин

Стосовно  урядів Німеччини, Канади, Австралії та інших держав, які дали розпорядження про припинення роботи їхніх дипламатичних представництв у Києві, Дніпрі та виїзд співробітників посольств до Львова, Юрій Михальчишин прокоментував:

“На мою думку, рішення дуже дивне. При всій повазі до зарубіжних дипломатів рішення, очевидно, є передчасне, воно слабо мотивоване, з моєї точки зору. Я вважаю, що воно завдало шкоди внутрішній стабільності України через нагнітання панічних настроїв серед громадян, які активно обговорювали цю подію в соцмережах і між собою в розмовах”.

Також Михальчишин додав, що багато людей впевнені, що дипломати усіх провідних держав переїхали з Києва до Львова, хоча це далеко не так.

“На мою думку, це контрпродуктивний крок, а те, що він широко оголошувався в мас-медіа, в тому числі західних, також зіграло свою демотивуючу роль для багатьох громадян України, які насправді мають недостатню обізнаність про безпекову ситуацію в світі навколо України і в Україні, і тому легко піддаються панічним настроям”.

Довідка:

Юрій Михальчишин – експерт з національної безпеки та оборони України, політичний діяч, офіцер полку “Азов”, народний депутат України VII скликання, кандидат на посаду міського голови міста Львова на виборах у 2010 році.

Член ВО “Свобода” до вересня 2014 року. Через наростання розбіжностей між власним баченням концепції виборчої кампанії для “Свободи” на позачергових парламентських виборах і планами керівництва партії щодо останніх, а також у зв’язку з низкою інших причин, у вересні 2014 року  написав заяву про призупинення свого членства у ВО «Свобода».

У 2014—2016 роках працював у СБУ. 

У 2021 році видав книгу “Контррозвідка в Україні від УНР до сьогодення”.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі