15:11
17.02.2022

Чи поїде Kalush Orchestra на «Євробачення-2022»?

Гурт посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів

Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів. 

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Сьогодні, 17 лютого, на позачерговому засіданні Організаційного комітету національного відбору на участь у «Євробаченні-2022» ухвалили рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 у Турині.

Гурт Kalush Orchestra посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

“Згідно з пунктом 3.4 Правил у випадку припинення Суспільним участі у Відборі учасника, який визначений / оголошений переможцем Відбору, Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів.

Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору”, – йдеться у дописі.

12 лютого у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків».

Навколо Аліни Паш упродовж нацвідбору спалахнув скандал через її поїздку у Крим.

16 лютого Суспільне припинило участь Аліни Паш у відборі на «Євробачення-2022» через фейкову довідку. Прикодонники підтвердили, що не видавали такої довідки Аліні Паш, яку її команда дала як гарантію Суспільному про поїздку до окупованого Криму в 2015 році.

«Євробачення-2022» відбудеться у місті Турин в Італії. Великий фінал пройде в арені Pala Olimpico 14 травня. Півфінали — 10 та 12 травня.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі