11:30
13.12.2021

Чи знає Зеленський та РНБО про мільйонні аукціони на митниці Черкасського-Демченка?

Незважаючи на обіцянки президента Володимира Зеленського викоренити зловживання та контрабанду на митниці, Державна Митна Служба залишається одним з найбільш корумпованих відомств в державі. 

Про це інформує “Антикор”, пишуть “Львівські новини”.

Як повідомляють джерела, заступник голови ДМС Руслан Черкасський, користуючись недосвідченістю нового очільника відомства  В’ячеслава Демченка (призначений в.о. голови ДМС 5 листопада 2021 року), фактично влаштував розпродаж впливових посад на митниці та отримує щомісяця мільйонні доходи від контрабандних схем.

За даними джерел, Руслан Черкасський від імені Демченка влаштовує аукціони з продажу регіональних митниць.

Так, Одеська митниця була «продана» за 1.2 млн долл. колишньому прикордоннику та екс-помічнику Артема Пшонки Вадиму Слюсарєву.

Головний бізнес-партнер Слюсарєва – пов’язаний з контрабандним бізнесом колишній прокурор ГПУ Сергій Сердюк.

Львівську митницю поділили між двома кланами. В народі таке рішення Демченка вже називають «Розумна контрабанда»!

Перший клан очолює Даниїл Меньшиков. Він був призначений в.о. начальника Львівської митниці. Меньшикова називають людиною колишнього заступника голови МВС Антона Геращенка (працював на цій посаді за часів Арсена Авакова).

Другий клан представляє Юрій Приходько (кримінальне прізвисько «Студент»). Його називають королем сигаретної контрабанди. Він отримав посаду заступника начальника Львівської митниці-начальника управління Контрабанди. Він входить до санкційного списку РНБО. Приходько – багаторічний фігурант контрабандних схем, остання з яких стосувалася пропуску через його зміну вантажівки з цигарками, які вилучили польські митники вже після того, як під його контролем вантажівка проїхала український кордон.

Перше, що зробив Приходько після призначення – оголосив підлеглим: «що він Касир від дуже впливових людей і напряму дзвонить до голови служби В’ячеслава Демченка, і хто не буде його слухати і виконувати встановлений ним місячний план по збору «чорного кешу» буде звільнений».

Приходько був призначений після домовленостей з кримінальним авторитетом та «політиком» Ігорем Кривецьким, більш відомим як «Пупс».

Цей тандем утворився після того, як «Народний фронт» та БПП купили франшизу на львівський осередок партії Дмитра Разумкова та домовились про те, що це буде джерелом надходження коштів на розвиток партії в регіоні.

Наступним кроком Руслана Черкасського було взяття під контроль транзиту сигарет, звичайно через свого давнього друга Михайла Товта. Минулого року Черкасський по своїй квоті призначив Товта на посаду начальника Закарпатської митниці, де регулярно були скандали з контрабандою сигарет. Після того, як це стало відомо керівнику митниці, він вирішив його прибрати. Зараз Черкасський призначив свого ставленика в Чернівці, де той налагодив коридор постачання сигарет в Румунію.

Наразі, як повідомляють джерела, Черкасський, користуючись недосвідченістю свого шефа Демченко, організував багатомільйонні схеми збагачення на контрабанді.

Схема працює неступним чином: сигарети з Китаю та ОАЕ через Одеський порт потрапляють в Україну. Одеську митницю контролює Слюсарев. Далі сигарети вже через Чернівецьку митницю, де керує Товт, потрапляють до Європи.

Черкасський на цій схемі, за даними джерел в митниці, заробляє 3-5 мільйонів євро на місяць!

Після цієї інформації від працівників митниць стає зрозумілим, як скромний чиновник може їздити містом на новенькому Bentley Сontinental GT вартістю 400 тис. долл., та новенькому Mercedes G-class вартістю 200 тис дол., літати на вертольоті на охоту та купувати готелі вартістю 17 мільйонів доларів!

Наразі журналісти готують більш детальне розслідування про все схеми продажу регіональних митниць контрабандистам.

Також готується журналістке звернення до РНБО та президента Зеленського, чи відомо їм про діяння Руслана Черкасського, який є до речі ставлеником Донецького клану Клюєва, і чи правда те, що в нього домовленості с паном Разумковим, про те, якщо він наповнить партійну скарбничку, то в перспективі зможе очолити Державну Митну Службу.

 

Коментарі