14:39
27.09.2022

Чим займаються народні депутати під час війни

Український підприємець Олександр Місюра на своїй Facebook-сторінці поділився думкою стосовно того, чим займаються нардепи під час війни, пишуть Львівські новини.

На фото Олександр Місюра

З негативу:

  • Депутати хочуть створити власний «депутатський» Офіс Генерального прокурора прямо у Верховній Раді. Навіть встигли зареєстровати відповідний проект Закону №8066, де Комітету з правоохоронної діяльності стане ще одним ОГП.

Що саме хочуть депутати?

Доручати, перевіряти, рекомендувати, давати вказівки правоохоронцям тощо, одним словом командувати правоохоронною системою. Проект Закону за посиланням

  • Інші депутати взялися ліквідовувати ДБР. Уже зареєстровано законопроект №8059, бо, на думку народних обранців, ДБР трохи не те, «неправильне», хочуть передати всі справи в НАБУ. Проект Закону за посиланням.

З позитиву:

  • Нарешті може трапитися щось корисне, 06.09.2022 року до порядку денного восьмої сесії ВР включено до розгляду у другому читанні законопроєкт «Про ринок деревини».

Чому це важливо?

Лісові ресурси в воєнних умовах та під час енергетичних загроз відіграють значну роль для стабільності економіки та посилення обороноздатності.

Інвестори готові вкладати гроші в українську лісову галузь, однак через відсутність прозорих та відкритих правил розподілу лісових ресурсів (сировини), вагаються.

Більшість побоювань та нарікань може зняти Закон «Про ринок деревини», який гарантує переробникам доступ до сировини, унеможливлює «ручне» вручання шляхом зміни «правил гри» через підзаконні нормативно-правові акти. Проект Закону за посиланням.

Читачам також цікаво:

Коментарі