14:34
31.03.2021

“Депутати не голосували за фінансування Пелчинського ставу”, – Наталія Шелестак

На проєкт відновлення передбачено 1 млн грн

Голова постійної комісії фінансів і планування бюджету, депутатка Львівської міської ради з фракції “ВАРТА” Наталія Шелестак розповіла, що депутати не голосували за фінансування Пелчинського ставу.

Новина про те, що на проєкт відновлення Пелчинського ставу передбачено 1 млн грн із бюджету розвитку, справді стала новиною. Навіть для депутатів, навіть для представників бюджетної комісії. І, хочу пояснити, чому вважаю цю ситуацію безпрецедентною.

Річ у тім, що ні профільна комісія, ні бюджетна не затверджували цю стрічку, ми не пропустили її у бюджет розвитку на 2021 рік, хоча чиновники й намагалися просунути цю «мрію» міського голови під різними соусами. Також не було стрічки і в редакції, яку подав виконком.

Понад те, зараз я знову переглядаю всі стрічки, проголосовані депутатами: Пельчинського ставу – немає! Це якась стрічка-привид. Але ми обов’язково з’ясуємо, що й до чого. Уже завтра це питання розглядатиметься редакційна комісія.

Якщо вияснимо, що хтось, попри рішення депутатів, таки справді пропхав у бюджет розвитку Пелчинський став, то разом із колегами будемо звертатися до правоохоронців щодо відкриття кримінального провадження.

Я хочу ще раз наголосити: цьогоріч, з огляду на складну фінансову ситуацію, необхідність повертати величезні борги міста, ми чітко визначили бюджетні пріоритети – медицина, освіта, «соціалка». Натомість відмовилися виділяти гроші на ще нерозпочаті проєкти, які не на часі, але потребують багатомільйонного фінансування. Можу лише повторити: коштів на просто чиїть «хотілки» не дамо.

Наталія Шелестак

Коментарі