14:17
19.01.2021

Депутати ВРУ запропонували скасувати перенесення робочих та вихідних днів

Депутати пропонують внести правку до ст. 67 Кодексу законів про працю України та заборонити перенесення робочих та вихідних днів на підприємстві, в установі або організації.

У Верховній Раді 19 січня зареєстрували законопроект, яким пропонують скасувати перенесення робочих та вихідних днів. Відповідний проект закону №4597 створили нардепи від «Слуги народу», повідомляє ZAXID.NET

У пояснювальній записці автори законопроекту заявляють, що перенесення робочих днів є «типовою радянською традицією, у той час, як в країнах Європи такої практики практично немає».

«Надмірна кількість перенесень робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами та донорами і назагал формує негативну репутацію бізнеспотенціалу України у світі», – йдеться у пояснювальній записці.

Окрім того, депутати заявляють, що перенесення робочих днів призводить до 6-денного робочого тижня, а це є порушенням вимог до мінімального часу відпочинку працівника.

Останні такі перенесення робили через Різдво та Новий рік – обидва свята припали на п’ятницю. Всього ж у 2020 році було 12 державних вихідних на свята.

Варто уточнити, що уряд ще у вересні затвердив перенесення робочих днів у 2021 році «з метою раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування Різдва, Дня незалежності та Дня захисника України

Коментарі