14:15
03.08.2021

До Дня НезалежностІ України Міністерство культури створило Цифрову мапу подій

Мапа містить зручний функціонал пошуку за локацією та датою

На Всеукраїнському форумі “Україна 30” під час презентації заходів до Дня Незалежності України Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів про мистецькі заходи, визначні проєкти для України, а також презентував Цифрову мапу подій.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

Мапа являє собою національну єдину платформу, що висвітлюватиме події, які присвячені 30-й річниці незалежності. Проєкт охоплює всі області України. МКІП спільно з Обласними державними адміністраціями проведе понад 300 заходів у межах святкування та відзначення Незалежності України. На Цифровій мапі кожна область має свою унікальну квітку-символ.

«Для того, щоб структурувати той масштаб заходів, які проводитимуться до 30-річчя Незалежності, МКІП створило Цифрову мапу подій. Адже щоб з кількох сотень заходів, які ми реалізуватимемо з ОДА, обрати собі декілька до вподоби – треба дійсно мати витримку. Саме мапа подій і спрощує цю задачу: збираючи інформацію про кожен з них в одному місці», –  прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

На Цифровій мапі подій в інтерактивному форматі відображатиметься місце, час та дата подій з розгорнутою інформацією про саму подію. Мапа також містить зручний функціонал пошуку за локацією та датою і посилання на соціальні мережі та інші зовнішні ресурси.

Завдяки Цифровій мапі користувач матиме змогу переглянути всю інформацію про події в конкретному місці та зможе спланувати відвідування.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький зазначив, що цьогорічна підготовка до найбільшого свята країни направду особлива.

«30 -та річниця Незалежності – це  подія, на яку всі ми очікуємо, затамувавши подих. «Ти у мене єдина!» – під таким гаслом пройде святкування найбільшого свята країни. І в кожному куточку України до нього готуються по-особливому. Розроблена Цифрова мапа подій – це чудова можливість бути поінформованим про усі заходи та спланувати святкування Дня Незалежності у будь-якому куточку України та у будь-якому форматі», – сказав Максим Козицький.

Переглянути події до Дня Незалежності України можна за посиланням.

Читачам також цікаво:

Коментарі