14:17
24.05.2022

До кінця року українські військові мають зайти на територію окупованого Криму, – Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов  в інтерв’ю “Українській правді” розповів, що зараз відбувається в російській еліті, чи можливий у РФ державний переворот та про те, як закінчиться війна. 

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Буданов зазначив, що у росії неможливий відкритий державний переворот, а ось тіньовий – це реально:

“Найближче оточення, яке, скажімо так, представляє зараз фінансову гілку, вони досить багато втратили через війну. І от вони шукають вихід із ситуації. Найпростіший вихід із ситуації для них – це замістити путіна іншою особою.

Скажімо так, звинуватити у всіх проблемах не росію, а саме одну людину – путіна. І сказати, що він був хворий диктатор, знімайте усі санкції, знімайте усі обмеження, починаємо жити заново, у всьому винна не росія, а саме він.”

Також він розповів, хто в російській політичній і бізнесовій еліті підтримує війну, а хто навпаки хоче примирення:

“Військові – вони, в принципі, більшістю виступають за війну. Проте вони сильно не горять бажанням продовжувати бойові дії з огляду на те, які значні втрати вони несуть. Скільки б не брехала пропаганда, а от саме військові знають, які у них реальні втрати.

Друга категорія – це спеціальні служби Росії. Певна кількість із них спочатку виступала за цю “операцію” для того, щоб приховати величезні розтрати, які йшли багато років на формування  проросійськи налаштованих людей.  Щоб приховати свої провали, вони теж виступали за початок бойових дій. Війна все спише, як кажуть, і ніхто не зможе зрозуміти, чи було те підпілля російське, чи не було і так далі.

Крім того, вони свято вірили в те, що вони за три дні візьмуть Київ, а на десятий день взагалі закінчать всю воєнну операцію по Україні. Це була їхня мрія. Але не вдалася мрія.

Далі – бізнес.  Вони втрачають гроші, а це величезні гроші. Тому вони виступають проти. Проте відкрито вони не наважуються про це говорити саме путіну. Між собою такі розмови ведуться. Такі розмови йдуть навіть між бізнесом і силовиками, між бізнесом і політиками.”

Буданов сказав, що активна фаза має піти на максимальний спад до кінця року. Ресурсів у росії для ведення нормальної війни є на 12 місяців. За його словами, до кінця року українська армія, як мінімум, має зайти на територію Криму.

Стосовно того, як закінчиться війна для росії Буданов зазначив, що є два варінти:

“Перший – зміною політичного керівництва при формальному збереженні територіальної цілісності росії. При цьому варіанті всі звинуватять особисто путіна та найближче його оточення і скажуть, що росія ні до чого.  Будуть виводити війська з усіх окупованих територій усюди у світі. Окуповані території повернуться до тих країн, кому вони в принципі й належать – до Грузії, до Японії, до Німеччини і так далі. Другий варіант  – росія може розділитися на три і, можливо, більше частини. На нові незалежні держави”.

Довідка: 

Буданов Кирило Олексійович — український військовик, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (з 5 серпня 2020 р.), генерал-майор, учасник бойових дій.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі