11:15
17.11.2021

До Львова приїхав проросійський провокатор Стремоусов, щоб підтримати “антивакса” Стахіва

У 2013 Стремоусов підтримува експрезидента-втікача Віктора Януковича

Сьогодні, 17 листопада, до Львова прибув Кирило Стремоусов, проросійський провокатор з Херсона.

Про це повідомляє “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

Нагадаємо, 16 листопада вдома у львівського псевдоактивіста Стахіва відбулись обшуки. СБУ провела його в межах викриття мережі “антивакцинаторів”, що фінансувались Російською Федерацією.

Одразу після цього відомий провокатор Стремоусов висловив свою підтримку Стахіву та вирушив до Львова. Як зазначає він на відео, що “хайп закінчився, почалась битва”. Що це може означати і чого чекати від проросійського провокатора у Львові невідомо. Раніше він також заявив, що це війна і “ми на війні своїх не кидаємо”.

За даними ms.detector.media, Стремоусова звинувачують у причетності до російської шпигунської мережі. Він став ковід-дисидентом, отримав будинок “у подарунок” від родини полковника ФСБ і роздав журналістські посвідчення сотням випадкових людей.

У грудні 2013 року Стремоусов зареєстрував громадську організацію «За президента України», яка мала надавати публічну підтримку Віктору Януковичу. Тоді він стверджував, що спілкується з Януковичем особисто, а також хвалив його й казав, що українська державність зберігається тільки завдяки Януковичу.

Також мав зв’язок з організацією Віктора Медведчука “Український вибір”.

У свою чергу за Остапа Стахіва також заступилась і партія “Держава”. У своїй заяві вони пишуть, що затримання псевдоактивіста є репресіями.

“Ми переконані, що за гучними обвинувальними формулюваннями СБУ стоїть бажання влади придушити будь-яку форму протесту суспільства у відповідь на системне порушення базових прав людини”.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі