16:56
29.10.2021

Двох патрульних зі Львова звинувачують у налагодженні схеми одержання хабарів

Їм допомагав посередник, якого вже затримали

Двоє львівських патрульних налагодили схему одержання хабарів від водіїв, у цьому їм допомагав ще й колишній працівник МВС. Саме він отримував гроші від водіїв і передавав їх патрульним. Цю схему викрили працівники СБУ та висунули щвинувачення правоохоронцям.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Львівської області, пишуть “Львівські новини”.

“За оперативною інформацією відомо, що зловмисники налагодили механізм вимагання хабарів від водіїв. За схемою, патрульні зупиняли автівки для перевірки документів, а згодом створювали ситуації в яких погрожували складанням адміністративного протоколу. Усе це – за надуманим приводом – нібито водій знаходиться в стані алкогольного сп’яніння”, — йдеться у повідомленні Служби безпеки.

 

Фото: СБУ у Львівській області

За даними прокуратури, до схеми отримання хабарів патрульні залучили 29-річного посередника, який брав гроші від водіїв і передавав поліцейським. До слова, посередник – колишній працівник одного з підрозділів МВС.

Працівники СБУ та ДБР затримали посередника на гарячому під час отримання 8 тис. грн хабара, від одного з водіїв, якого патрульні зупинили ще на початку жовтня. Коли саме і де відбувалося затримання в СБУ також не повідомляють, допоки тривають слідчі дії щодо патрульних поліцейських.

Фото: СБУ у Львівській області

Також СБУ та ДБР встановлюєть причетність до цього злочину інших посадовців поліції.

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі