12:58
06.04.2021

Двоє чоловіків у камуфляжі влаштували стрілянину в потязі (ФОТО)

Зранку 6 квітня затримали чоловіків у камуфляжі, які закрилися в купе та влаштували стрілянину в потязі Костянтинівка – Київ. Пасажирів потяга одразу евакуювали. Поліція оприлюднила нову інформацію про інцидент.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Харківщини, пишуть “Львівські новини”.

Раніше припускали, що ці чоловіки є військовослужбовцями. Однак журналістка Анна Черненко повідомила, що вони – представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Цю інформацію підтвердили у Харківській спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері.

Повідомлення про стрілянину в потязі Костянтинівка – Київ надійшло до поліції приблизно о 2 годині ночі 6 квітня. Місце події одразу заблокували й туди прибуло керівництво обласної поліції, слідчі, вибухотехніки та інші фахівці. Всіх пасажирів потягу евакуювали.

Начальник харківської поліції Андрій Рубель вирішив залучити до операції спецпризначенців КОРД. Поліція ввела в дію спеціальну операцію “Грім”.

Коли прибули спецпризначенці, зловмисники забарикадувалися в купе. Також лунали погрози, що в разі штурму поліцією відкриють вогонь на ураження. Однак за кілька хвилин правопорушників успішно затримали та внаслідок цього ніхто не постраждав.

Одному зі зловмисників 30 років і його вже затримали. З іншим наразі проводять слідчі дії. Поліція відкрила провадження за статтями про хуліганство, а також про погрозу чи насильство щодо правоохоронця. Максимальне покарання за такий злочин – 7 років ув’язнення.

Також читайте:

Коментарі