16:56
12.11.2021

Екс-міністр зі Львова купував вугілля в терористів

Він змусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод із представниками так званих «ЛНР/ДНР»

Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань повідомили про підозру в сприянні терористам ексміністру енергетики Володимиру Демчишину.

Про це інформує пресслужба СБУ, пишуть “Львівські новини”.

У відомстві заявили, що підозру оголошено за статтею 258−3 Кримінального кодексу України — сприяння терористичній групі чи терористичній організації.

За даними слідства, Демчишин протягом грудня 2014 — лютого 2015 року видала низку наказів, якими призначила на посади державних підприємств, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій «ЛНР/ДНР».

За інформацією СБУ, крім того, міністр, перевищуючи свої службові повноваження, змусив керівників державної енергогенеруючої компанії укласти кілька угод із представниками «ЛНР/ДНР». Зокрема, щодо постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд. грн.

Внаслідок протиправних дій міністра у розпорядження терористів надійшло понад 200 млн. грн. Це призвело до закріплення та подальшого становлення так званих «урядів» терористичних організацій «ЛНР/ДНР» на тимчасово окупованих територіях.

Більше того, це призвело до зменшення фінансового навантаження країни-агресора щодо матеріального забезпечення «ЛНР/ДНР».

У СБУ заявили, що вручення цієї підозри — це частина системної роботи СБУ щодо викриття посадових осіб, які зрадили державні інтереси України на тлі гібридної агресії РФ.

Довідка:

Володимир Демчишин народився у Львові. Перебував на посаді міністра енергетики та вугільної промисловості України у другому уряді Арсенія Яценюка  з грудня 2014 по квітень 2016 року.

У лютому 2015 комісія з розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії в Україну та постачання її до окупованого Криму визнала протиправними дії міністра енергетики Володимира Демчишина щодо укладання даних контрактів, запропонувала звільнити його, а всі матеріали розслідування передати правоохоронним органам для перевірки та притягнення до відповідальності винних осіб у скоєних правопорушеннях

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі