13:55
31.01.2023

Експосадовця Генпрокуратури Суса засудили до дев’яти років

Також обвинуваченого позбавили класного чину старший радник юстиції

Вищий антикорупційний суд ухвалив вирок щодо ексаступника одного з Департаментів Генеральної прокуратури Дмитра Суса та призначив йому 9 років в’язниці з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах та адвокатурі упродовж трьох років, а також конфіскацію майна.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Центр протидії корупції, пишуть Львівські новини.

Прокуратура інкримінувала Сусу привласнення та продаж майна на 814 тисяч грн, яке було вилучено під час обшуків підпільних казино у Києві – гроші, гральні автомати, столи для покеру і рулеток, барні стільці та навіть відеореєстратор.

ГПУ розслідувала справу про нелегальний гральний бізнес. 16 січня 2016 року під час обшуку в ресторані “Цар” і готелі “Дружба” Сус знайшов і вилучив $9025 і 192 660 грн. Згодом ці кошти колишній слідчий нібито привласнив.

Фото з мережі

У квітні 2016 року під час обшуку в одному з київських ресторанів Сус начебто заволодів накопичувачем на жорстких магнітних дисках і відеореєстратором Hikvision, який пізніше використав у себе в кабінеті.

Приблизно 20 лютого 2016 року слідчі ГПУ, серед яких був Сус, провели обшук у Білій Церкві, де були вилучені гральні автомати, меблі та інші речі за місцем розташування нелегального грального закладу. Будь-які відомості про обшуки в матеріалах справи, в межах якої велися слідчі дії, відсутні.

А в жовтні того ж року у Києві Сус за $10 тис. нібито продав ігрові автомати, столи для покеру та рулеток, барні стільці, металеву статую жінки та інші речі, раніше вилучені на обшуках у Білій Церкві.

Читачам також цікаво:

Коментарі