12:31
18.05.2022

“Епіцентр” продає бронежилети, призначені для армії?

Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою є актом держзради

У той час, коли Львівський оборонний кластер разом з донаторами докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Одразу кілька волонтерів заявили, що у мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які призначені для ЗСУ.

Фото: ЛОК – Львівський Оборонний Кластер

“Мусимо зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення росії Міністерство оборони України визначило нас основним координатором волонтерського руху з виробництва бронежилетів. Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. Крім того, ми виклали у публічний доступ лекала наших плитоносок. Тому не були певними, що це саме наша продукція. Проте вирішили перевірити”, – йдеться у дописі.

Фото: ЛОК – Львівський Оборонний Кластер

Унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих бронежилетів —  виробництво Львівського оборонного кластеру.

Фото: ЛОК – Львівський Оборонний Кластер

“Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції”, – йдеться у повідомленні.

Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначена для захисту наших військових, є актом держзради.

Фото: ЛОК – Львівський Оборонний Кластер

“Принципова позиція Львівського Оборонного Кластеру, який об’єднав волонтерів та підприємства оборонного сектора, — ми не беремо жодних коштів за бронежилети! І не продаємо їх! Для здійснення статутної діяльності ми приймаємо лише благодійні внески. Бронежилети виготовляються за гроші донаторів і передаються до Сил Логістики Міноборони, органів державної влади та місцевого самоврядування, напряму у військові частини або через організації, які звертаються до ЛОК і організовують логістику”, – додали у ЛОК

Станом на сьогодні БЕЗКОШТОВНО передано понад 30 000 бронежилетів.

В Епіцентрі прокоментували інформацію, оприлюднену воєнкором:

“Ми цінуємо вашу занепокоєність щодо ситуації з забезпеченням ЗСУ та повідомляємо наступне: бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставлені в мережу торговельних центрів “Епіцентр К” компанією “Група Венето”. Компанія “Група Венето” надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ “Епіцентр К” правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджувальними документами.

Від активістів до СБУ надійшло звернення з проханням перевірити вищезазначені бронежилети. Вони здались їм схожими на ті, що були в гуманітарній допомозі для ЗСУ. У зв’язку з цим, було вилучено з продажу бронежилети ТЕМ1 з декількох торговельних центрів. Епіцентр є добросовісним набувачем товару та надав до СБУ всі документи, які отримав від компанії “Група Венето”.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі