08:56
18.08.2022

Естонія припинила пускати росіян з шенгенськими візами

Обмеження не стосується росіян, які постійно проживають в країні

Естонія о 00:00 18 серпня припинила пропускати російських громадян з шенгенськими візами, які видала країна. Рішення про цю заборону ухвалили ще 11 серпня.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє  Delfi, пишуть Львівські новини.

Естонський уряд тиждень тому затвердив санкцію, яка обмежує видачу естонських віз громадянам росії, а також забороняє в’їзд росіянам, які мають видану Естонією візу і для яких метою відвідування країни є туризм, підприємництво, спорт чи культура.

«Ця санкція означає, що візи залишаться дійсними, але до власників віз будуть застосовані обмеження під час в’їзду до Естонії: їм не дозволять в’їхати до Естонії», — казав міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

Обмеження, запроваджене Естонією, не стосується росіян, яким шенгенські візи видали інші країни ЄС, а також співробітників російського посольства та членів їхніх сімей і людей, які безпосередньо перевозять вантажі та пасажирів.

Крім того, обмеження не стосуватиметься людей, які відвідують Естонію з гуманітарних міркувань або відвідують родича або партнера, який є громадянином Естонії або має дозвіл на довгострокове проживання. Також обмеження не стосується росіян, які постійно проживають в Естонії.

.Читачам також цікаво:

 

Коментарі