15:50
03.03.2021

Фірми депутата Назарія Бербеки поділили майже 8 млн гривень від податківців зі своїм працівником

Фірми змагались із приватним підприємцем Ігорем Каленським.

Компанії, які належать депутату Львівської міської ради від ЄС Назарові Бербеці, отримали замовлень на понад 7,5 млн грн, змагаючись на тендерах із власним працівником.

Про це повідомляє “Діло”, пишуть “Львівські новини”.

Йдеться про дві компанії ТОВ “Експлуатаційна служба Нова оселя” і ТОВ “Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс”. Фірми змагались із технічним конкурентом — приватним підприємцем Ігорем Каленським.

Дві компанії, що належать Назарові Бербеці та його бізнес партнеру із будівельного бізнесу Тарасові Дідику, за два роки отримали від львівських податківців контрактів на понад 8 млн грн.

Для того, щоб компанії увійшли на ринок клінінгових послуг для бюджетних організацій, в головному управління ДФС у Львівській області перестали дотримуватися режиму секретності.

Раніше тут діяв режимний доступ до приміщень, оскільки у приміщеннях зберігають зброю, а в слідчому управлінні фінансових розслідувань тримають речові докази та документи із грифом “цілком таємно”. Через це офіси податківців багато років прибирало лише спеціальне державне підприємство “Виробничо-сервісний центр у Львівській області”.

Але у 2019 році угоди без конкурсу почали підписувати з ТОВ “Експлуатаційна служба Нова оселя”. А потім компанія почала вигравати конкурси. Ще за рік за чистоту в податковій почала дбати ще одна компанія Бербеки-Дідики – “Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс”. Фірма спочатку отримала кілька угод без конкурсу, а потім почала “конкурувати” зі своїм же працівником Ігорем Каленським.

В обох “Нових оселях” не визнають, що конкурують зі своїм працівником, але саме його контактний телефон ми побачили на інформаційному оголошенні для мешканців будинку, який обслуговує компанія “Експлуатаційна служба Нова оселя Фасілітіс”. Саме він приймає дзвінки, коли в будинку треба щось полагодити.

Читачам також цікаво:

Коментарі