18:04
20.03.2021

Футболка з комуністичною символікою: у Львові судять 21-річного юнака (ФОТО)

У Львові відбулось перше судове засідання щодо Владислава Болотнікова. Чоловіка затримали восени минулого року. Тоді він гуляв містом у футболці із написом “СССР” та зображенням п’ятикутної зірки з серпом та молотом.

Про це повідомляє Суспільне,  пишуть “Львівські новини”.

Інцидент трапився 8 вересня біля кафе у проїзді Крива Липа. У той вечір юнака за використання комуністичної символіки затримав перехожий. Він викликав поліцейських. Зараз львів’янин Антон Петрівський є свідком у справі.

Знаючи, що люди з комуністичною символікою вже неодноразово з 2014 року брали участь в протиправних діях, зокрема на Сході України, я вирішив здійснити громадське затримання. Я зрозумів, що ця людина свідомо демонструвала комуністичну символіку, оскільки вона не вважає такі речі як Майдан чи Небесна Сотня українськими цінностями“, — розповів Антон Петрівський.

Адвокат обвинуваченого Юрій Панчук каже, що свідок сказав неправду.

В матеріалах справи відео, і на ньому чітко видно всі обставини: і як відбувалося затримання, про яке повідомив сьогодні свідок, і взагалі як поводив себе Владислав, в чому він зайшов в приміщення цього пабу. Його вчинок жодним чином не становив суспільної небезпеки“, — каже Юрій Панчук.

Санкція статті, за якою судять Владислава Болотнікова, передбачає рік умовно або позбавлення волі на певний термін. Звинувачуваний засідання не прокоментував.

Раніше юнак “прославився” жартами про Небесну Сотню. Проте виступ Владислава у справі не фігурує. Судове засідання перенесли на 24 березня на доопрацювання.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі