12:49
04.02.2021

Галицькі митники пропустили вантажівки з сумнівним вантажем

Учора на митному пості Рава-Руська сталась перепалка між Службою безпеки України та представниками Галицької митниці.

Про це інформує телеграм-канал Держмитслужба (Customs of Ukraine).

“Сьогодні на пукті Рава-Руська (Галицька митниця, – ред. “Львівські новини”) СБУ ініціювала проведення огляду двох транспортних засобів, відправником вантажу яких виступає фірма з Гонконгу, отримувачем – ТОВ “Інтерімп” (фірма махінаторів, так званих “слонів”). Оформлення у вільний обіг має здійснюватися в Чернівцях. Від керівництва митниці на пост пішла вказівка “негайно оформити ці авто на пропуску та ігнорувати СБУ…” Рішення щодо транспортних засобів досі не прийнято”, – йдеться у повідомленні.

Також з’ясувалось, що огляд транспортних засобів з вантажем товаро-супровідної документації містив неправдиві відомості щодо найменування, асортименту та вартості товару.

У результаті конфлікту між керівництвом СБУ та митниці, перемогли останні. Повного огляду не провели, здійснили лише частковий, зокрема без складання акту його проведення.

Транспортні засоби оформлено на пропуск до митниці призначення (Чернівці). Питання вартості вантажу офіційно ніхто не вивчав, запитів ніхто не робив. Хоча, згідно інформації отриманої від польських колег, вартість вантажу у кожному автомобілі становила понад 200 тис. дол., хоча на українській стороні вона ледь перевищувала 60 тис.дол.

У автівках по найменуванню було по 30 позицій вантажу: одяг, зарядні пристрої, люстри, постільна білизна, штори, навігатори, взуття, касети для гоління, диски для автомобіля тощо.

Нагадаємо, раніше “Львівські новини” повідомляли, що саме через Рава-Руську нещодавно контрабандисти перевезли до Польщі понад 22 тис. пачок цигарок, які українські митники не замітили.

Коментарі