11:51
03.03.2021

“Геть зі Львова, парашутисти!”: відбулася акція протесту через корупцію головного митника області та його заступника(ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 3 березня, під стінами Галицької митниці відбулася акція протесту через корупцію на митниці. Зокрема громадськість Львова вимагала  у в.о. керівника Галицької митниці Сергія Корчака та його першого заступника Володимира Цабака пояснень стосовно неефективності митниці.

“Ми прийшли сюди до виконувача обов’язків п. Корчака і запитанням, коли будуть якісь результати? Чи він тут збирається залишатися надовго, чи лише приїхав заробляти гроші і повернутися в своє місто? Ми підготували звернення разом із понад 15-ма організаціями, передамо його на митницю і будемо чекати відповіді.
Такого терпіти не можна, бо тут йде мова про мільйони доларів, які потрапляють не у наш з вами бюджет, а у кишені недобросовісних митників”, – зазначив активіст Андрій Дробіт.

Також відомо, що протестувальники підготували звернення до Кабміну, Мінфіну, Держмитслужби та Львівської обласної ради, у якому вимагають,  щоб керівники усіх структур, зокрема митної, займали посади лише згідно прозорих конкурів, презентували свої програми та систематично звітували про роботу.

Крім того, львів’яни вимагали пояснити, чому реформована митниця досі не ввела у штат усіх працівників.

“Більше півсотні людей ще не переведені зі Львівської митниці та не введені у штат Галицької. Вони отримують зарплати, але не виконують своїх обов’язків. Тільки завдають збитків державному бюджету, а це вже кримінальне правопорушення”, – сказав активіст Сергій Лейченков.

Додамо, що ні Сергій Корчака, ні Володимир Цабак так і не вийшли до львів’ян. Проте передали, що готові відповісти на питання, тож очікують на список.

Наприкінці акції присутні скандували митникам “Ганьба” та “Геть зі Львова, парашутисти!”.

Нагадаємо, нещодавно журналісти “Львівських Новин” опублікували своє розслідування про Івана Мицака, одного з митників, керівника “контрабандного” відділу на Галицькій митниці.

Раніше – про Володимира Цабака, першого заступника начальника Галицької митниці

Коментарі