10:32
03.02.2023

Бутусов прийняв пропозицію Гетманцева прийти на засідання ТСК стосовно відшкодування ПДВ для розбору київського кейсу

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запросив головного редактора “Цензор.НЕТ” Юрія Бутусова на засідання Тимчасової слідчої комісії ВР щодо відшкодування ПДВ для детального розбору київського кейсу.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці після того, як журналіст опублікував заяву, що система блокування податкових накладних та ручного відшкодування ПДВ, (одним з авторів якої є Гетманцев), – корупційна.

У своїй статті Юрій Бутусов повідомив, що в.о. начальника податкової служби Києва Оксана Датій отримала підозру за незаконні рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, та у незаконних схемах відшкодування податку на додану вартість. Безпосередньо Датій очолювала сумнозвісну комісію з питань реєстрації податкових накладних, а Київ контролює велику частину цих операцій.

“Датій – людина Данила Гетманцева, голови комітету Верховної Ради та довіреної особи президента. Саме вона взяла на себе формальну відповідальність за створення ганебної корупційної схеми ручного регулювання реєстрації податкових накладних та відшкодування ПДВ у Києві. Але створив цю схему саме Гетманцев, невже Датій дасть на нього публічні показання? Послухаємо на першому ж засіданні підозрювану та її адвокатів, все стане зрозуміло з їніх перших заяв.

Справу веде Бюро економічної безпеки. Це означає, що керує справою особисто Олег Татаров, заступник голови Офісу президента, “смотрящій” за БЕБ через керівника Мельника, якого сам Татаров і запропонував. Тобто справа порушена не для того, щоб покарати Датій, а для того, щоб Татаров зміг послабити вплив Гетманцева на дохідну корупцію з податковими накладними та ПДВ на свою користь. Справу Датій будуть використовувати для того, щоб вибити Гетманцева взагалі з податкової.”

Після публікації статті, Гетманцев запросив Бутусова, усіх бажаючих народних депутатів, представників ЗМІ на засідання ТСК ВР.

“Я вдячний за таку відкритість, і тому приймаю цю пропозицію, відвідаю засідання”, – зазначив Бутусов.

Він попросив  усіх підприємців, які стикнулись з незаконним блокуванням податкових накладних та з затримками відшкодування ПДВ, звернутись до нього та повідомити факти, які він оприлюднить на засіданні комітету парламенту. Джерела інформації можуть бути публічними або не публічними.

“Думаю, що така подія зможе дещо змінити у цій системі, яка, я переконаний, є корупційною та шкідливою для держави та економіки. Буду чекати на запрошення на наступному тижні, повідомлю про це.

Сподіваюсь, що і нашому суспільству і генеральним інспекторам США в Україні це буде цікаво послухати”, – підсумував Бутусов.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі