18:30
24.04.2021

Головного інженера Львівської залізниці підозрюють у махнаціях

Через злочин державному підприємству заподіяли збитків на понад 500 тисяч грн

Головному інженеру Львівської залізниці, що купував непридатні до використання запчастини під виглядом нових, повідомили про підозру.

Про це пишуть Львівські новини з посиланням на Твоє Місто.

«Упродовж 2019-2020 років група осіб за сприянням посадовців регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», під виглядом нових запчастин до локомотивів закупляла вживану продукцію, що непридатна до використання. Як наслідок державному підприємству заподіювалися значні збитки», – йдеться в повідомленні пресслужби Львівської обласної прокуратури.

Використання майна за призначенням неможливе. Так, через злочин державному підприємству заподіяли збитків на понад 500 тисяч грн. Посадовцю ж повідомили про підозру заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в великих розмірах (ч.4 ст.191 ККУ).

Додамо, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, на Львівській залізниці відновили курсування регіонального поїзда № 701/702 сполученням Чернівці – Львів зі зупинками на станціях Снятин, Коломия, Івано-Франківськ та Ходорів.

Читачам також цікаво:

Коментарі