17:12
20.04.2021

Головного інженера “Львівської залізниці” підозрюють у махінаціях

За матеріалами Служби безпеки України притягнуто до відповідальності одного з учасників протиправної схеми постачання у регіональну філію «Львівська залізниця» неякісних запчастин виробництва РФ.

Про це 20 квітня повідомили у пресслужбі відомства, пишуть “Львівські новини”.

За висновками експертів встановлено, що зловмисники завдали мільйонні збитки АТ «Укрзалізниця». З кожної з таких оборудок бюджет України втрачав понад 500 тисяч гривень.

Сьогодні, 20 квітня, головному інженеру підрозділу філії Укрзалізниці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Додамо, що оперативники спецслужби встановили, що оборудка діяла протягом 2019-2020 років.

Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою із РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

Через реалізацію таких протиправних механізмів могло здійснюватися фінансування так званих «Д/ЛНР».

Також спецслужбою встановлюється причетність керівників усіх ланок регіональної філії Укрзалізниці до протиправної діяльності.

Читачам також цікаво:

Коментарі