21:46
26.01.2023

Головний кадровик митниці провів відпустку на Мальдівах (ФОТО)

Днями президент України Володимир Зеленський влаштував справжні «розгони» щодо чиновників, які під час війни дозволяють собі розкішний відпочинок за кордоном. Загадати лиш скандали, що здійнялись у суспільстві через прес-офіцерку Держприкордонслужби Іванну Плантовську, яка хизувалась у соцмережах світлинами з відпустки у Парижі та заступника Генпрокурора України Олексія Симоненка, дружина якого не втрималась та опублікувала фото топ-чиновника на дорогому курорті у Іспанії, пишуть Львівські новини.

Останньому, до слова, вистачило мужності написати заяву на звільнення за власним бажанням та піти у відставку.

Та своєю любов’ю до розкішного відпочинку їх переплюнув Володимир Касьян, що обіймає скромну посаду – директора Департаменту по роботі з персоналом Державної митної служби України.

На фото Володимир Касьян

Відомо, що «кадровик» напередодні Нового року, 30 грудня, покинув територію України через пункт пропуску «Краківець-Корчова» у Львівській області на автомобілі Lexus.

Повернувся ж на Батьківщину митник 9 січня на тому ж авто, через той же пункт пропуску. Можна було б припустити, що Володимир Касьян проводив час з родиною у найближчому зарубіжжі, скажімо, у Польщі. Проте скромний відпочинок у сусідніх державах зовсім не до снаги високопосадовцю, і в кращих традиціях заможних чиновників відправився зустрічати Новий рік та Різдво за православним календарем на березі Індійського океану, на Мальдівах. Щоправда Володимир Вячеславович виявився більш далекоглядним за своїх колег і його дружина Ірина не виставила на показ жодної фотографії з відпочинку на дорогому курорті.

До слова авто, на якому подружжя виїхало з України, це новенький Lexus RX 450H білого кольору 2021 року випуску, Д.Н.З. АА6300ЕМ, який зареєстрували на дружину горе-митника Ірину Касьян у червні цього року. В яку суму обійшлась сім’ї така покупка достеменно невідомо, адже на час військового стану інформація з декларацій є закритою для журналістів.

Проте можемо припустити, що Касьян витратив не останні заощадження на придбання статусної автівки, адже тижнева поїздка на Мальдіви теж не з дешевих. На сайтах з продажу авто ціни на аналогічні Lexus стартують від 70 тисяч доларів США і сягають 82 тисяч вічнозелених.

Любов до шикарних машин – окремий генетичний код наших можновладців, адже відомо, що той же Володимир Касьян на початку повномасштабного вторгнення перевіз до Закарпаття одразу дві свої елітні автівки, серед яких спортивна Chevrolet Corvette.

Тепер було б цікаво почути від очільника Державної митної служби України Вячеслава Демченка, на якій  підставі його підлеглі чоловічої статі виїжджають за кордон? А ще: за скільки Демченко звільнить любителя теплого піску на островах Індійського океану Володимира Касьяна, чи все ж таки традиції покровительства аморальних вчинків візьмуть гору над здоровим глуздом?

Користувачі мережі почали жартувати, що Володимир Касьян встав в чергу за розкішним відпочинком за Миколою Тищенком, Олексієм Симоненком та Іванною Плантовською.

Бюро економічної безпеки, Державна митна служба, Держприкордонслужба, Офіс генерального прокурора, Офіс президента.

 

Коментарі