09:23
01.04.2021

Громадянин Німеччини, який був помічником депутата, продає у центрі Брюхович 5 га землі

Згідно з інформацією, ділянка, яку виставили на продаж – це ліс, який знаходиться за залізничною станцією у Брюховичах.

Кілька днів тому на сайті OLX.UA зявилося оголошення про продаж землі. Вартість продажу цієї землі – 2 млн 236,5 тис доларів США.

Про це повідомляє leopolis.news, пишуть “Львівські новини”.

Можливо, оголошення залишилося б непоміченим, проте у соцмережах люди почали активно його обговорювати, що 5 га лісу в самому центрі Брюхович – то не якихось там шість соток. 

В описі пропозиції вказано, що ділянка призначена для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд.

«Продаж земельної ділянки під будівництво, сосни, ліс. Локація – р-н вул. Ряснянської, смт. Брюховичі. Загальна площа ділянки – 5 га. Частинками не продається. Представляємо інтереси власника, Ціна за 1 сотку – 5 500 дол. США. Ділянка складається з двох ділянок. Приватна власність. Призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд» – йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, ділянка, яку виставили на продаж – це ліс, який знаходиться за залізничною станцією у Брюховичах.Поруч вокзал, готелі, кілька церков, садочок, Народний дім, ЦНАП – самісінький центр елітного селища. В оголошенні кадастрові номери ділянок не зазначені.

Проте згідно з кадастровою картою України це можуть бути ділянки 4610166300:04:003:0069 та 4610166300:04:003:0119, площа яких в сумі складає майже 5 га.

Власником обидвох зазначених земельних ділянок є ТзОВ «Самгородок». Ймовірно, ця фірма і є їх продавцем. Зареєстрована вона у с. Самгородок Козятинського району Вінницької області. Натомість її власником є ТзОВ  «Бест», юридичною адресою якого вказано пр. Чорновола, 45-А, м. Львів.

Зараз там знаходиться медична клініка.

Кінцевим бенефіціарним власником (контролером) ТзОВ «Бест» є двоє громадян України – Свідніцкий та Кутиляк і громадянин Німеччини Валерій Леонідович Захарченко. До речі, останній вказав країну резидентства Кіпр: D, 6 LARNAKOS STREET, FLAT 305, 3RD FLOOR, CITYLIFE COMPLEX, 3021, LIMASSOL, CYPRUS.

Окрім ТзОВ «Бест» та «Самгородок» Захарченко є бенефеціаром ще у трьох фірмах: ТзОВ «Юзефово-Миколаївська аграрно-промислова компанія», СТзОВ «Мрія» та ТзОВ «Козятин-пак» (усі вони зареєстровані у Козятинському районі на Вінничині).

Зазначається, що фірми вже багато років працюють на аграрному ринку України.

Згідно з інформацією, Валерій Захарченко впродовж 7 та 8 скликання Верховної Ради України був помічником народного депутата України Григорія Михайловича Заболотного. Останній був обраний до парламенту у 2014 році від партії «Блок Петра Порошенка» (№ 27 у списку). Працював заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

У 80-х роках Григорій Заболотний працював заступником, першим заступником та головою Бершадського районного агропромислового об’єднання, головним агрономом, заступником начальника управління сільського господарства Бершадського райвиконкому, агрономом із захисту рослин та головним агрономом у колгоспі.

У квітні 1992 року був призначений представником Президента України у Бершадському районі. З 1995 по 1998 рік перебував на посаді голови Бершадської райдержадміністрації, у 1994 році обраний головою Бершадської районної ради.

З 1999 по 2004 рік та з 2005 до 2006 року Заболотний був спочатку заступником, далі – першим заступником голови Вінницької обласної державної адміністрації. З 2004 до 2005 року був першим проректором з наукової роботи та виробництва Вінницького національного аграрного університету, а з  2011 року – проректором з інноваційного розвитку та міжнародної діяльності ВНАУ.

У 2006 році був обраний головою Вінницької обласної ради, став її депутатом за списком Соціалістичної партії України. У тому ж році балотувався до Верховної Ради від Народного блоку Литвина під номером 83, був членом Народної партії. Проте, ще за два місяці до виборів вибув зі списку за власною заявою.

У 2010 році був обраний депутатом Вінницької обласної ради 6 скликання від Української партії «Єдність».

У 2012 році став народним депутатом 7 скликання у окрузі № 17 (Вінницька область) як безпартійний самовисуванець. Всю каденцію був позафракційним. А на парламентських виборах 2014 року вже балотувався від партії «Блок Петра Порошенка».

Колеги-журналісти називають Заболотного впливовою особою в аграрно-земельній сфері. Народженим у Вінницькій області активним народним депутатам і політикам в часи президентства Порошенка «зелене світло» було гарантоване у всіх проєктах. Інтереси «Блоку Петра Порошенка» поширювалися у багатьох мальовничих куточках нашої країни.

Недарма ж пятого президента України часто називають найбільшим земельним магнатом України. І тому не дивно, що до згаданої земельної ділянки в Брюховичах можуть мати відношення політики з найбільш проєвропейської партії України. До речі, колишній очільник селища зараз належить до фракції партії ЄС у Львівській обласній раді.

Зазначається, що цією публікацією журналісти не підважуємо право власників на продаж належної їм земельної ділянки. Проте хочуть дізнатися, яким чином було набуто 5 га засадженої лісом землі у самому центрі Брюхович, за яку зараз просять 75,8 млн грн.

Також читайте:

Коментарі