10:39
01.11.2023

Хто перекрив вʼїзд на Сколівські Бескиди?

На в’їзді до Нацпарку встановили ворота

Днями написав, що якісь мудрагелики встановили висувні залізні ворота та виставили охорону на дорозі, що веде до Національного парку «Сколівські Бескиди». А ще повішали табличку «Приватна власність. Вхід суворо заборонено».

Про це на своїй Facebook-сторінці написав журналіст Євген Міклушка.

Сьогодні з’ясував, що та дорога веде не лише до парку, а й до такого собі ТзОВ «Парк Природи», що має у приватній власності землі бази відпочинку «Майдан», як, власне, і саму базу.

Крім гектарів земель під парком (чи може трохи і у парку) там їдальня на майже 500 квадратів, будинок культури на 600 квадратів, майже 2 десятки літніх будиночків і так, дрібнички: пилорама, майстерня, озеро та два басейни…

От і питання з зірочкою для кмітливих: хто ж встановив ворота та виставив охорону на комунальній дорозі?

Цікаво, що фірма, яка є господинею цього майна – створена недавно, в січці цього року. А у власність оте майно отримала на початку лютого. Зараз власником та директором фірми є Олег Ярославович Проць. Пам’ятаєте такого? Ну то я нагадаю. Свого часу він прославився тим, що у 2016-му, будучи прокурором, придбав Tesla Model S. Вони і зараз не всім прокурорам по кишені, не те що тоді. Ото катався країною Олег Проць, від однієї прокуратури до іншої, аж поки якось не трафив у Бескиди. Далі буде…

Нагадаємо, нещодавно активісти ГО «Галицьке братство Єдність» повідомили, що у селі Майдан Східницької ОТГ на комунальній дорозі, яка веде до Національного Природного Парку «Сколівські Бескиди», незаконно встановлені розсувні металеві ворота та виставлено приватну охорону, що суттєво обмежує можливість відвідувати Національний Природний Парк. Окрім самих воріт, встановлено табличку із надписом «Приватна власність. Вхід суворо заборонено». 

Коментарі