16:43
09.09.2022

Коли Україна може звільнити Крим: прогноз генерала США

Наразі росія контролює менше 20% території України

Україна може відновити повний суверенітет держави, включно з поверненням тимчасово окупованого Криму, протягом року. Війна росії проти України може закінчитися прямою військовою перемогою Києва.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Newsweek, пишуть Львівські новини.

Зазначимо, що українські війська почали контрнаступальні дії на різних напрямках фронту.

“Вони поставили умови, за яких вони можуть відновити повний суверенітет, включно з Кримом, я думаю, протягом наступного року”, – сказав колишній командувач військами США в Європі, експерт Вашингтонського Центру аналізу європейської політики, генерал у відставці Бен Ходжес.

Він зазначив, що наразі росія контролює менше 20% території України, і її здатність проводити подальші наступальні операції практично вичерпана.

Ходжес додав, що західні партнери мають надавати Києву матеріальну та моральну підтримку, яка буде потрібна йому для досягнення повної військової перемоги.

“Потрібна декларація про те, що ми хочемо перемоги України, що ми хочемо, щоб вона повернула всю свою територію, що ми хочемо, щоб вона могла захистити себе в майбутньому, і що ми будемо робити все необхідне щоб допомогти їм це зробити”, – сказав він.

Він зазначив, що у Вашингтоні повністю усвідомлюють потреби України.

Читачам також цікаво:

Коментарі