11:44
24.05.2022

Коли Україна перейде в масштабний контрнаступ: прогноз експертів

Для цього потрібно накопичити критичну масу озброєнь

Українська армія може перейти в масштабний контрнаступ на російські війська приблизно до липня.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це інформує “РБК-Україна”, пишуть “Львівські новини”.

Як зазначив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, українські війська на сьогодні успішно пригальмовують або роблять зовсім неможливим просування противника на Донбасі. А також створюють умови для переходу в контрнаступ.

“Наступна стадія – ми спробуємо зупинити просування росіян в усіх напрямках, особливо на сході, і будемо накопичувати критичну масу озброєнь для переходу в контратаку, а росіяни будуть окопуватися і будувати захисні рубежі”, – сказав він.

Він підкреслив, що якщо поставки західної зброї в Україну будуть йти в необхідному обсязі, то приблизно до липня з’являться передумови для масштабного контрнаступу. Схожі часові рамки дають і експерти з Conflict Intelligence Team.

При цьому багато чого залежатиме від того, як на практиці реалізовуватиметься програма допомоги Україні в рамках ленд-лізу.

Якщо все піде без зволікань, то, за словами одного з поінформованих співрозмовників видання у владі, вже через кілька місяців Україна дійсно набере критичну масу озброєнь, необхідних для успішної деокупації своїх територій.

Читачам також цікаво:

Коментарі