18:15
18.04.2023

Колишній військовий прокурор вчинив ДТП у Львові та втік

Водій був настільки п’яний, «що його буквально витягнули з авто»

У понеділок увечері, 17 квітня, колишній військовий прокурор Олександр Кащук за кермом кросовера Honda CR-V їздив Львовом у нетверезому стані та в’їхав у припарковане авто біля свого будинку. Коли ж на місце події викликали поліцію, винуватець втік і зачинився у своєму помешканні.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Zaxid.net, пишуть Львівські новини.

«Кащук Олександр Олексійович, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за кермом автівки Honda CR-V ВС1912РН, вдарив моє авто. Перед тим за ним кілька кілометрів їхали випадкові люди, щоб зупинити. Адже він їхав по всіх можливих смугах», – розповіла у Facebook львівська активістка Світлана Крижанівська Блінова.

Вона уточнила журналістам, що п’яного водія Honda CR-V побачив інший водій в районі Личаківської виправної колонії на вул. Шевченка, їхав за ним всю дорогу та мигав, щоб той зупинився. Наздогнати неадекватного водія Honda CR-V вдалося біля будинку вул. Під Голоском, де він проживає. П’яний водій, паркуючись, в’їхав в припарковане авто Світлани Блінової. Це трапилося увечері близько 21:15.

Зі слів активістки, водій був настільки п’яний, «що його буквально витягнули з авто».

«У моєму авто спрацювала сигналізація, я вийшла надвір. Той пан каже до мене: «Добрий вечір. Я все залагоджу, тільки давайте без поліції». Але коли він підійшов до мене ближче, він хитався і дуже сильно тхнув алкоголем. Я його спитала, чи він був за кермом. Він відповів ствердно. Я викликала поліцію», – розповіла Світлана Блінова.

Водієм виявився колишній військовий прокурор Олександр Кащук, він навіть представився як «полковник військової прокуратури». На момент ДТП був вдягнений у військову форму, згодом пішов перевдягнувся в цивільний одяг і повернувся. Як тільки на місце події приїхала поліція, він втік, зачинився у своєму помешканні та на жодні вимоги не реагував.

Олександр Кащук раніше працював начальником відділу організаційного та правового забезпечення військової прокуратури Західного регіону. Після розголосу речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко повідомила, що він був звільнений три роки тому – в січні 2020 року.

Судячи з шеврону на військовій формі, Олександр Кащук зараз служить в одній з військових частин Львівщини, однак в якій саме поки що з’ясувати не вдалося.

Журналісти звернулися також за коментарем до патрульної поліції Львівщини щодо того, які адмінпротоколи в результаті склали на Олександра Кащука, наразі очікуємо відповіді.

Читачам також цікаво:

Коментарі