11:43
22.09.2022

Командири «Азова» перебуватимуть у комфортних умовах та зможуть бачитися з родинами, – Зеленський

Україна повернула з російського полону 215 героїв.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, пишуть Львівські новини.

Майже всі звільнені вже на території України, окрім п’ятьох командирів «Азова», які, згідно з домовленостями, досягнутими раніше з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, перебувають у Туреччині під його особистими гарантіями захисту.

“Щиро дякую Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за провідну роль у цьому процесі. Ми домовилися, що п’ятеро звільнених командирів «Азова» перебуватимуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни та зможуть бачитися з родинами”, – зазначив Зеленський.

Президент додав, що Україна на знак вдячності за допомогу нашій державі визволила з полону росії п’ятьох громадян Великої Британії, двох – США, громадян Марокко, Швеції, Хорватії. Дякую за сприяння Саудівській Аравії.

“Пам’ятаємо про всіх, хто перебуває в російському полоні, і зробимо все для їхнього порятунку”, – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, серед звільнених – командир «Азова», Герой України Денис Прокопенко («Редіс»), Сергій Волинський («Волина»), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, Святослав Паламар («Азов»), Олег Хоменко («Азов»), Денис Шлега з Нацгвардії України, Герой України Євгеній Бова, командувач 1-го окремого батальйону морської піхоти. Також повертається Катерина Поліщук («Пташка»).

Читачам також цікаво:

Коментарі