16:44
31.03.2023

Куди біжать щурі під час шторму? – Тікають з корабля, бо він хитається

Що роблять московські попи покидаючи Лавру? – Вивозять крадене. Крадене у нас з вами

Вже маємо повно інформації, що російська релігійна агентура вивозить культурно-історичні цінності з головної святині України. Звісно, зберігати народне надбання в країні для них небезпечно, тому вивозитимуть за кордон, під рясами у буквальному сенсі. Масово.

Про це розповів український журналіст та військовослужбовець Євген Міклушка, пишуть Львівські новини.

Сьогодні як ніколи хочу вірити нашим митникам та прикордонникам. Але чи можу? Саме вони дають зелене світло на виїзд священиків без дозволу Державної комісії з етнополітики. Треба фактів? За тиждень-другий оприлюдню прізвища. Тому треба щоб влада усіх можливих рівнів посилила контроль за тим, як священики УПЦ виїжджають і що ховають у глибоких кишенях своїх ряс. Як не крути, але громадськість повинна також контролювати митників і прикордонників, щоб ці так звані «духовні особи» їх не спокусили хабарями чи не залякали анафемами. Звісно, в час війни це складно, але намагатись треба.

Окрема тема – благодійні фонди. Подають для включення у систему «Шлях» священиків та монахів УПЦ, яким Державна комісія з етнополітики не дала дозвіл на виїзд. Не дала, і правильно зробила. І знову ж таки, після виявлення на кордоні таких священиків УПЦ необхідно показово занести такі благодійні фонди до чорного списку у обласних військових адміністраціях, бо їх «благодійність» приносить непоправні збитки, а не користь.

Дорогі митники та прикордонники. Майте щось святе у серці. Станьте стіною, навчіться казати «ні» клієнтам, начальству і головне самим собі. Очистіть свою ганебну репутацію в суспільстві. Принаймні спробуйте. Всіх грошей не заробите, а та ікона чи старезне Євангеліє вже ніколи не повернеться додому.

Є сумніви, що московити вивозять і будуть вивозити наше з вами спільне культурне надбання? Сьогодні маємо рівно пів року, як скандального очільника (колишнього?) Києво-Печерської лаври Митрополита Павла, він же Паша-Мерседес, впіймали на кордоні, коли той намагався (звісно на Мерседесі) вивезти з країни ікони.

Євген Міклушка

Коментарі