12:49
01.12.2021

Лідера антиваксів Стахіва відправлять до психіатричної лікарні

Експертиза триватиме 30 днів

Прихильники Остапа Стахіва зібрали майже 1 млн грн на заставу для антивакцинатора. Проте Галицький районний суд м. Львова відправив затриманого на судово-психіатричну експертизу. 

Про це повідомляє “Суспільне”, пишуть “Львівські новини”.

Прокурор Григорій Зенін розповів, що Остап Стахів може вийти з ізолятора, оскільки його прихильники уже внесли за нього заставу, проте він повинен пройти у Львівській психіатричній лікарні судово-медичну експертизу. Її тривалість 30 днів.

“Наскільки відомо з сьогоднішнього засідання, адвокат подав квитанції про сплату суми у розмірі застави. Це означає, що підозрюваний Стахів може вийти зі слідчого ізолятора, але це не стосується судово-психіатричної експертизи, на яку він повинен прибути”, — каже прокурор Зенін.

Нагадаємо, напередодні лідер антивакцинаторів Стахів не прийшов до суду для обрання запобіжного заходу.

Стахів організовує пікети противників вакцинації та збирає гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка нардепів Верховної Ради написали до СБУ звернення через антивакцинаторську діяльність Стахіва.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі