18:09
03.11.2021

Літак впав біля Львова: експерти назвали причини авіакатастрофи (ФОТО)

Загинуло п’ятеро з восьми людей на борту

Національне бюро з розслідування авіаційних подій оприлюднило остаточні результати технічного розслідування катастрофи літака АН-12, яка сталася два роки тому у селі Сокільники біля Львова.

Про це інформує Національне бюро з розслідування авіаційних подій, пишуть “Львівські новини”.

Тоді загинуло п’ятеро з восьми людей на борту.

За висновками експертів, причинами авіакатастрофи стали перевтома членів екіпажу та перевантаженість повітряного судна.

Технічне розслідування трагедії проводила спеціальна комісія Національного бюро з розслідування авіаційних подій, залучали експертів львівського аеропорту, Державного підприємства обслуговування повітряного руху, ДП «Антонов» та авіакомпанії «Україна-Аероальянс», яка була власницею літака.

На момент катастрофи повітряне судно, зокрема двигуни та паливна система, були повністю справні, а екіпаж був досвідченим. Головною причиною падіння літака назвали фізичний стан та перевтому екіпажу, який не встиг відпочити між рейсами.

«Найбільш імовірно причиною авіаційної події, зіткнення справного повітряного судна з землею під час заходження на посадку в умовах туману, стала неспроможність екіпажу виконувати політ в приладових умовах внаслідок ймовірної фізичної перевтоми, що призвело до неусвідомленого зниження літака нижче глісади та зіткнення із землею», – йдеться у висновках комісії.

Ще одним фактором авіакатастрофи, як зазначається у висновках, могла стати перевантаженість літака. На момент злету літак був переватажений на 5,4 тонни за максимальну злітну масу. Саме це могло призвести до збільшення використання палива, залишок якого не дозволяв здійснити переліт на запасний аеродром у Борисполі, тому екіпаж попросив дозаправку у Львові.

Під час спроби посадки у львівському аеропорту літак знизився нижче глісади (траєкторія польоту, коли літак знижується перед посадкою), внаслідок чого зіткнувся з деревами та впав на землю у Сокільниках, не долетівши близько 1,5 км до злітно-посадкової смуги аеропорту.

Трагедія сталася 4 жовтня 2019 року близько 06:40 ранку. У результаті п’ятеро з восьми осіб, які перебували на борту, загинули, а троє були госпіталізовані до львівської лікарні у важкому стані. Літак перевозив вантаж (автомобільні запчастини) з іспанського міста Віго до Стамбула та мав здійснити дозаправку у львівському аеропорту.

 

Читачам також цікаво:

Коментарі