15:54
09.08.2022

Літаки в росії почали розбирати на запчастини

Такі рекомендації російський уряд дав авіакомпаніям у червні

Російські авіакомпанії почали розбирати літаки на запчастини для інших повітряних суден. Купити нові запчастини авіакомпанії не можуть через санкції, що введені у відповідь на напад рф на Україну.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Reuters, пишуть Львівські новини.

У підконтрольного державі “Аерофлоту” на розбір уже пішли два порівняно нових лайнери Sukhoi Superjet 100 і Airbus A350. Також обладнання почали знімати з кількох Boeing 737 та Airbus A320.

Такі рекомендації російський уряд дав авіакомпаніям у червні, – щоб літаки іноземного виробництва могли літати до 2025 року.

“Щонайменше по одному літаку Sukhoi Superjet 100 і Airbus A350, що експлуатуються “Аерофлотом”, наразі розбираються, повідомило джерело, знайоме із ситуацією. За його словами, Airbus A350 майже новий”, – йдеться у повідомленні.

Обладнання також було знято з пари літаків Boeing 737 та Airbus A320 “Аерофлоту”, оскільки перевізнику потрібні запчастини для інших своїх літаків цих моделей. У мінтрансі росії та “Аерофлоті” не стали коментувати ситуацію.

Більшість авіапарку росії складається із західних пасажирських літаків. Однак Sukhoi Superjets російської збірки також сильно залежить від іноземних запчастин. За даними агентства, з одного Superjet вже зняли двигун, щоб дозволити іншому судну продовжувати польоти.

Фахівці вважають, що вихід з ладу літаків, що базуються в росії, є “лише питанням часу”.

Майже 80% флоту “Аерофлоту” складають літаки Boeing та Airbus. При цьому, за підрахунками Reuters, з кінця липня не злітало близько 50 літаків авіакомпанії, або 15% його парку.

Читачам також цікаво:

Коментарі