15:11
05.09.2022

Ліз Трасс обрали новою прем’єр-міністеркою Великої Британії

Явка на виборах склала 82,6%

Британську міністерку закордонних справ Ліз Трасс обрали новою очільницею Консервативної партії, яка автоматично стає прем’єр-міністеркою Великої Британії.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє BBC, пишуть Львівські новини.

За призначення Ліз Трасс віддали голоси 81 326 членів Консервативної партії (57,4%). Її опонент — ексглава Мінфіну Великої Британії Ріші Сунак — набрав 60 399 голосів.

У вівторок, 6 вересня, Трасс відвідає королеву у маєтку Балморал, де її офіційно призначать прем’єр-міністеркою. Тоді політикиня отримає офіційне запрошення для формування нового складу уряду.

Трасс стане третьою жінкою, яка очолить уряд Великої Британії в історії. До цього прем’єр-міністерками були Маргарет Тетчер та Тереза Мей.

У своїй промові, Трасс подякувала своєму другові Борисові Джонсону, який провів Brexit, впровадив вакцину від Covid, “розгромив Джеремі Корбіна” і виступив проти Володимира Путіна.

“Вами захоплюються від Києва до Карлайла”, — сказала вона.

Нова прем’єрка пообіцяла виконати свої передвиборні обіцянки.

“Ми повинні показати, що досягнемо результатів протягом наступних двох років. Я виступлю із сміливим планом зниження податків і розвитку нашої економіки. Я візьмуся за енергетичну кризу, маю на увазі рахунки людей за електроенергію, а також вирішуватиму довгострокові проблеми з енергопостачанням”, — наголосила Трасс.

Читачам також цікаво:

Коментарі