08:46
11.10.2022

Ліз Трасс скликає зустріч лідерів НАТО через масований обстріл України

Британія заявила, що російські ракетні удари по цивільних районах України є неприйнятними

Прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс сьогодні, 11 жовтня, звернеться до лідерів “Великої сімки” (G7) із закликом залишатися непохитними у своїй підтримці України і попросить провести термінову зустріч лідерів НАТО.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Reuters, пишуть Львівські новини.

Британія заявила, що російські ракетні удари по цивільних районах Україні є неприйнятними, і Трасс сказала, що віртуальна зустріч G7, до якої також приєднається Президент України Володимир Зеленський, є шансом підтвердити єдність протистояння російському вторгненню.

“Ніхто не хоче миру більше, ніж Україна. І зі свого боку ми не повинні ні на йоту похитнутися в нашій рішучості допомогти їм  здобути його”, – очікується, що Трасс це скаже на зустрічі, згідно з витримками, опублікованими її канцелярією.

Крім того, Трасс заявить, що українським військовим успіхам частково сприяла військова та гуманітарна допомога з боку міжнародного співтовариства, а також вплив санкцій на росію.

Вона наголосить на необхідності збереження санкцій і попросить провести повноцінну зустріч лідерів країн-членів військового альянсу НАТО найближчими днями.

Читачам також цікаво:

Коментарі