17:22
25.11.2021

Львів розгортає тероборону через загрозу вторгнення Росії

Відповідне рішення прийняли на сесії Львівської міської ради

У Львові, зважаючи на загрозу вторгнення РФ в Україну, роботу міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення переформатують, додавши територіальну оборону. 

Про це інформує “Укрінформ”, пишуть “Львівські новини”.

«Керівник юридичного департаменту підготувала проєкт ухвали, і ми переформатовуємо роботу управління надзвичайних ситуацій – це буде управління надзвичайних ситуацій та територіальної оборони. І ми повинні попрацювати щодо штатного розпису, кількості працівників і нового функціоналу. Тому що надзвичайні ситуації і територіальна оборона – це надзвичайно близька справа, ми повинні продумувати можливі нестандартні ситуації», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Депутати висловили свої думки та занепокоєння стосовно стягування російських військ до кордону з Україною, а також загострення ситуації з мігрантами на польсько-білоруському кордоні. Тому заходи з розвитку та організації територіальної оборони є одним з важливих питань у місті.

«За» відповідну ухвалу проголосували 50 депутатів.

Як повідомив Садовий, вже близько року Львів співпрацює з фахівцями з Emergency Planning College. Це освітній урядовий заклад у Великій Британії, де проводять стратегічні навчання для громад. Вони спеціалізуються на посиленні правильних і швидких реакцій на надзвичайні ситуації. За підтримки Посольства Великобританії в Україні львівські чиновники мали можливість на початку листопада відвідати цей коледж, щоб перебрати досвід.

«У Швейцарії, наприклад, кожен громадянин знає, що йому робити в період надзвичайної ситуації. Якщо ми спитаємо львів’ян, то ніхто вам відповіді не дасть, і це на восьмому році війни. Ми, як місто, маємо бути ініціаторами процесу. Тому я би дуже хотів, щоб наступний рік був для нас пріоритетним у плані територіальної оборони», – додав Садовий.

Через загрозу російської військової агресії з січня 2022 року на території Львівщини запрацюють сім підрозділів територіальної оборони. Їх створюють через новий територіально-адміністративний поділ та нещодавно прийнятий Закон України «Про основи національного спротиву».

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив у інтерв’ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України, та не виключив нападу з боку РФ наприкінці січня – початку лютого 2022 року.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі